Hvordan spille Texas Hold’em

I Texas Hold’em er det 169 forskjellige mulige starthender du kan få tildelt (utenom spesifikke drakter). Ut av alle disse mulige hender, er det bare fem hender som anses som premie. AA, KK, QQ, AK (denne er perfekt) og JJ.

Uavhengig av din posisjon ved bordet, bør en Premium hånd alltid spilles dersom det ikke er en høyning foran deg.

Hvis det er en høyning foran deg kan det noen ganger være galt å spille noe under ess eller konge. Når du tenker på starthendene i Texas Hold’em i lys av dette, vil du innse at du bør folde rundt 80% flere hender enn de du spiller til ethvert Hold’em bord.

Naturligvis vil hendene du spiller, og hvordan du spiller dem, bli endret avhengig av mange ulike variabler ved bordet.

Men i selve kjernen av spillet, er det svært få hender som anses som spillbare.

Hvis ingen spillere har åpnet potten (dette betyr at ingen har høynet eller haltet foran deg) kan du spille nesten hvilken som helst hånd med noen form for potensiell verdi.

Hvis noen har høynet foran deg, bør ditt valg av hender begrenses til bare de som kan gi deg nuts og bidra til å holde deg ut av enhver situasjon som har deg dominert.

For eksempel: du bør aldri spille KQ i en høyning, siden AA, KK, QQ, AK, og AQ dominerer. Med mindre man har en veldig god grunn til det, bør en nybegynner i pokerspillet holde seg til å spille maks 10 til 15 hender. Jo mer du spiller, bedre blir du på spillet og flere hender kan du legge til i spillelisten. Inntil da, ha det gøyt og hold det enkelt.

texas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*