Preflop strategi i Texas Hold’em

Før du begynner å satse på en hånd i Texas Hold’em, må du vurdere nøye alle faktorer som er involvert i en solid preflop strategi. Faktorer å vurdere er hvor mange spillere som er med, hvor aggressive/passive spillerne ved bordet er, din pott, posisjon, og hvor stor risiko du er villig til å ta.

Antall spillere: Med 10 personer i spillet, er det mye mer sannsynlig at noen andre har en sterk hånd enn i et short-handed spill. Du må også være mer forsiktig i større spill. Mer konkurranse kan bety sterkere konkurranse.

Hvor aggressive spillerne er: Hvis du spiller med få mennesker med flere hender, og du ser at noen spiller ved å heve hver hånd, preflop, bør du spille strammere. La spilleren vinne blindene (big deal) og slå ham før floppen når du har en solid hånd i lommen.

Din konto: Hvis du har 2$ venstre, bør du spille ekstremt nøye og velge en hånd å satse på, i håp om å få så mange spillere som mulig involvert for å få en større pott. Det er lurt å være all-in før floppen er delt ut. På den andre siden, hvis du har 1000$ på en 1$/ 2$ bord, kan du ta de med høy-risiko innsatser.

Posisjon: Personer i sen posisjon har mye mer evne til å påvirke størrelsen av potten enn de som er tidlig i stillingen. Dette gjelder spesielt preflop.

Din risiko toleranse: Avhengig av spillestilen din, kan det være lurt å spille mer eller mindre aggressivt preflopp. Spillere som er ute etter større potter, uten tanke på en større sjanse til å miste et par hender, vil ønske å heve preflop, spesielt hvis de er i sen posisjon. Noen spillere foretrekker å være så selektive som mulig før flopp, og dermed slipper de en vinnerhånd her eller der.

1111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*